ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες στους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί

Θεοδωρικάκος: Δωρεάν μάσκες στους μαθητές για όσο διάστημα χρειαστεί
INTIME

Σχέδιο για να καλυφθούν μέσω της αυτοδιοίκησης με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως δόθηκε σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων.

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για το Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ