ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Πέτσας: Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από τον κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε πως εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων, πέρα από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό.

«Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μέτρα να στηρίξουμε και οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση στον ΕΝΦΙΑ ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Για τα αναδρομικά

Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Ωστόσο, εκτίμησε πως οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Μιλώντας για την επιστρεπτέα προκαταβολή, τόνισε πως θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Για τον κορωνοϊό

Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τα νοικοκυριά και τους εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες.

«Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακλουθούμε» ξεκαθάρισε, και πρόσθεσε πως η μάσκα αποτελεί «το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τη διασπορά».

Απαντώντας σε ερώτημα για το εμβόλιο του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει ικανός αριθμός εμβολίων για τη χώρα μας. Τόνισε δε, πως πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι.

«Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός» είπε ο ίδιος, και κατέληξε λέγοντας:

«Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ