ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-Γεροβασίλη για τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-Γεροβασίλη για τη διάρρηξη στο σπίτι της Τουλουπάκη
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη διάρρηξη στο σπίτι της Ελένης Τουλουπάκη.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον φράχτη στον Έβρο, η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και υποστήριξε ότι η ευθύνη για την προστασία της ζωής της κ. Τουλουπάκη ανήκει στον πρωθυπουργό.

“Πώς είναι δυνατόν να έγινε διάρρηξη σε μία κατοικία η οποία φυλάσσεται και τι μέτρα έχετε πάρει κι αν έχει διαταχθεί κάποια έρευνα εκ μέρους σας προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες. Πώς είναι δυνατόν να στοχοποιούνται, να εκφοβίζονται και να μην προστατεύονται οι εισαγγελείς; Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα δημοκρατίας. Εάν οι εισαγγελείς της χώρας δεν είναι ασφαλείς, τότε δεν είναι κανείς απολύτως ασφαλής. Και μετά τη δήλωση της κ. Τουλουπάκη ότι “το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν”, αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες που μετατοπίζονται και προς εσάς αλλά και προς τον κ. Μητσοτάκη για την ασφάλειά της”, είπε με τον κ. Χρυσοχοΐδη να περνά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

“Βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, μην σπέρνετε το φόβο στη Δικαιοσύνη, οι τραγικές δηλώσεις από όποιον κι αν γίνονται δεν προσφέρουν, από τη μύγα ξύγκι αντιπολιτευτικό λόγο δεν θα βγάλετε. Μην εργαλειοποιείτε δικαστικούς λειτουργούς και εισαγγελείς, μη δίνετε συνέχεια στον ανθρώπινο φόβο αναπαράγοντας δηλώσεις πως κινδυνεύει η ζωή τους. Η πολυκατοικία φυλάσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της κ. Τουλουπάκη και έχει και επαρκή αστυνομική προστασία όλο αυτό το διάστημα το οποίο εγώ γνωρίζω, αλλά και πριν από τη δική μου παρουσία στο υπουργείο. Έγινε διάρρηξη και σε άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που ανήκει σε συνεργάτη του κ. Κεγκέρογλου. Διεξάγεται έρευνα με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα και για τα συμπεράσματά της θα ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη αλλά και η Βουλή από τη δική μου πλευρά. Μην προκαλείτε με εύκολα σενάρια και κρίσεις του ποδαριού”, απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ