ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γαβρόγλου - Κεραμέως με αναφορές σε σεξιστικά πρότυπα

Κόντρα Γαβρόγλου - Κεραμέως με αναφορές σε σεξιστικά πρότυπα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αμφιλεγόμενο είναι το σχόλιο του πρώην υπουργού Παιδείας -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως περί 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη. 

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, o κ. Γαβρόγλου αναφέρει:

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως.»

Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά...

Posted by Kostas Gavroglu on Tuesday, 25 August 2020

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας!».

«Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) επί του θέματος…»

«Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)», καταλήγει η κυρία Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ