ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Οι συμφωνίες ανοίγουν τους δρόμους της αβύσσου

Κουτσούμπας: Οι συμφωνίες ανοίγουν τους δρόμους της αβύσσου
ΙΝΤΙΜΕ

Τους δρόμους της αβύσσου ανοίγουν οι δύο συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για το ΚΚΕ, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να αναφέρει πως μέρος των επιδιώξεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι η συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και η επιβολή διχοτομικής λύσης στο Κυπριακό.

«Προετοιμάζουν τον μεγαλύτερο και πιο επώδυνο συμβιβασμό αυτόν της συνεκμετάλλευσης των θαλάσσιων ζωνών με τις ευλογίες φυσικά και τα σχέδια των συμμάχων σας», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά τα σχέδια δεν έχουν καν έστω μια δίκαιη - όπως θα λέγατε κι εσείς – μοιρασιά σε αυτό το αλισβερίσι. Τα σχέδια αυτά των ισχυρών συμμάχων έχουν μόνο αναβάθμιση της Τουρκίας στη μοιρασιά και αυτό σας το υπογράφουμε».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις συμφωνίες σκοπιμότητας -όπως τις χαρακτήρισε και απέρριψε τις αναφορές του πρωθυπουργού περί εθνικής επιτυχίας, καθώς δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μαας που ήταν -όπως είπε- αγγελιοφόρος κακών μαντάτων, «αφού δεν κόμισε τίποτα άλλο παρά προτάσεις οδυνηρού συμβιβασμού για συνεκμετάλλευση κι αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι αμέσως μετά πέταξε για Τουρκία, την οποία η Γερμανία έχει στα ώπα-ώπα».

Γι αυτό κι ο Ερντογάν, συμπλήρωσε, προέβη με περισσό θράσος σε νέες προκλητικές δηλώσεις. «Αν αυτό δεν είναι ευθέως απειλή για κλιμάκωση, για ένα πολεμικό επιθετικό επεισόδιο εκ μέρους τους τι είναι; Την ίδια ώρα οι τούρκικες εφημερίδες αναφέρουν ότι η Τουρκία μελετά δύο εκδοχές για εγκαθίδρυση τούρκικης στρατιωτικής ναυτικής βάσης στην Κύπρο, είτε στην Αμμόχωστο, είτε στο Τρίκωμο. Αν αυτό επίσης, δεν είναι προκλητική κλιμάκωση ενταγμένη στα σχέδια για διχοτόμηση της Κύπρου τότε τι είναι;», διερωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ