ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννήματα σε Μητσοτάκη: Σας προκαλώ πάλι για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Γεννήματα σε Μητσοτάκη: Σας προκαλώ πάλι για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Την ευθύνη για το τέλος του εθνικού διχασμού την έχει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη» είπε η Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας τη δευτερολογία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας για την κύρωση των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο για τις ΑΟΖ.

«Είναι η ώρα ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μονάχα ενωμένοι θα το πετύχουμε αυτό. Θα το κατανοήσετε επιτέλους; Έχετε ευθύνη ενώπιον του ελληνικού λαού», συνέχισε, απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ακούστε κ. Πρωθυπουργέ, δεν μου απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα:

-αποφύγατε να απαντήσετε και να δεσμευθείτε ακόμα και για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Αίγυπτο, το χρονοδιάγραμμα, να πείτε ρητά ότι η μερική αυτή συμφωνία δεν σημαίνει υποχωρήσεις, δεν σημαίνει ότι εκχωρούμε (σ.σ. κυριαρχικά δικαιώματα) αλλά ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ολική συμφωνία με την Αίγυπτο.

-δεν είπατε τίποτα για την επήρεια των νησιών, ούτε για την Κρήτη, ούτε για την Κάρπαθο, ούτε για τη Ρόδο, ούτε για κανένα νησί – ούτε για το Ιόνιο

-δεν δώσατε καμία απάντηση για το τι συμβαίνει με το Oruc Reis

-δεν διαψεύσατε καν τον άνθρωπο που εσείς παραιτήσατε, τον σύμβουλο Ασφαλείας σας (σ.σ. Αλέξανδρο Διακόπουλο)», υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και «προκάλεσε για μία ακόμα φορά» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει εθνική γραμμή ή όχι.

«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, για να χαράξουμε εθνική στρατηγική με βάθος χρόνου», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ