ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μπακς και Αντετοκούνμπο: Πήραν θέση κατά του ρατσισμού

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μπακς και Αντετοκούνμπο: Πήραν θέση κατά του ρατσισμού
ΙΝΤΙΜΕ

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τους Μιλγουόκι Μπακς απέστειλε μέσω Twitter o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την απόφαση που πήραν να μην παίξουν στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση αστυνομικών στο Γουισκόνσιν στον έγχρωμο Τζέικοπ Μπλέικ με επτά σφαίρες στην πλάτη.

«Συγχαρητήρια στους Μπακς. Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσαν το παράδειγμα παίρνοντας θέση κατά του ρατσισμού και της κοινωνικής αδικίας», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται πως οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς προχώρησαν σε κοινή δήλωση όσον αφορά την απόφαση τους να μην κατέβουν στον αγώνα με τους Μάτζικ.

Οι Τζορτζ Χιλ και Στέρλινγκ Μπράουν (σσ. είχε πέσει ο ίδιος θύμα αστυνομικής βίας), διάβασαν την κοινή δήλωση των παικτών προς τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι προχώρησαν σε αυτή την απόφαση διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό του Τζέικομπ Μπλέικ αλλά και για τους πυροβολισμούς και τον θάνατο δύο διαδηλωτών από ένα ακροδεξιό στην πόλη της Κενόσα.

«Παρά την έκκληση για αλλαγή, δεν έχει παρθεί καμία δράση γι' αυτό και έτσι η προσοχή μας σήμερα δεν μπορούσε να είναι στο μπάσκετ» αναφέρει η δήλωση.

Το μήνυμα προς τις Αστυνομικές Αρχές αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή, να υπάρξει δικαιοσύνη ενώ έκαναν έκκληση σε όλους να ενημερωθούν όσον αφορά και την διαδικασία της ψήφου ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ