ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για Τουρκία: Κακός σύμβουλος η μεγαλομανία και η αλαζονεία

Χατζηδάκης για Τουρκία: Κακός σύμβουλος η μεγαλομανία και η αλαζονεία
ΙΝΤΙΜΕ

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μην «χαριστεί σε κανέναν» μετέφερε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα.

«Ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Άγκυρα.

«Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής», τόνισε ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου – Οκτάι, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι πέρα από τις φωνές και τις προκλήσεις, κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα.

Είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η Άγκυρα «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα».

«Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ