ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη για Μυκήνες: Η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιά στα μνημεία

Μενδώνη για Μυκήνες: Η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιά στα μνημεία
Η υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε τη Δευτέρα αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει αν προκλήθηκε ζημιά στο μνημείο από την πυρκαγιά. INTIME/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Κατηγορηματική ότι η φωτιά στις Μυκήνες δεν προκάλεσε ζημιά στα μνημεία και στον αρχαιολογικό χώρο εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

H υπουργός διευκρίνισε ότι σε ορισμένα μνημεία έχουν μαυρίσει οι τοίχοι ωστόσο, όπως είπε, η Πύλη των Λεόντων και το Ανάκτορο δεν επηρεάστηκαν από την φωτιά. Το πρόβλημα είναι αισθητικό, όχι ουσιαστικό. Ήδη η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανέλαβε την αποκατάστασή του είχε αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι στην περίπτωση των Μυκηνών ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε, η πυροσβεστική ενέργησε αμέσως, όπως και το εναέρια μέσα και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν οι δεξαμενές που υπήρχαν. Πρόσθεσε ότι επίσης το γεγονός ότι είχαν γίνει οι απαραίτητες αποψιλώσεις βοήθησαν στο να μην υπάρχουν μεγάλες φθορές.

H φωτιά στις Μυκήνες στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία το πρωί της Δευτέρας έκανε αυτοψία στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού το απόγευμα της Δευτέρας, τονίζεται επίσης ότι από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ