ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων

Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο για «μενού επιλογών».

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, και συμπλήρωσε:

«Ήδη έχουμε μενού επίλογων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια Ραφάλ αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό και στην επιχειρησιακή ικανότητα».

Μάλιστα, τόνισε:

«Βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες με πρώτο την επιχειρησιακή ετοιμότητα με ισχυρό σχέδιο ανάσχεσης από τις ένοπλες δυνάμεις που ξεκίνησε από την εμβληματική στιγμή του Έβρου, και δεύτερο τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας με την πίεση να ασκείται μονομερώς στην Τουρκία».

«Η χώρα μας έχει παράσταση επιχειρησιακής ικανότητας και πραγματική ισχύ. Έχουμε ισχυρή ανάσχεση και σε θαλάσσιο και χερσαίο μέτωπο και ισχυρή διπλωματία. Ο χρόνος που περνάει καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και την συνετή ελληνική στάση και την πειρατική τουρκική στάση κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ μας στο εξωτερικό» συμπλήρωσε επίσης.

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε δε ότι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να υπάρξουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της καλής γειτονίας.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι για να είναι παραγωγικός ο δίαυλος αυτό προϋποθέτει καλή κατανόηση με οριοθετημένο διάλογο, όχι προσχηματικό, με συγκεκριμένα ζητήματα και όχι έναν ατελείωτο κατάλογο.

Ο ίδιος τόνισε πως στο διάλογο είναι αναγκαίο να απέχεις από οποιαδήποτε πράξει επιδεινώνει και προκαταλαμβάνει τη συζήτηση.

«Ναι στους διαύλους επικοινωνίας, είναι και δική μας στρατηγική επιθυμία όχι υπό καθεστώς πιέσεων και επιβολών» κατέληξε λέγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ