Σχοινάς για Τουρκία: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την ΕΕ με απειλές
Ανανεώθηκε:
Καθαρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκβιάζεται, έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Αναφερόμενος στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας αλλά και τα μέτρα που μελετά η ΕΕ, σημείωσε.
«Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την ΕΕ με απειλές ή κραυγές. Ψάχνουμε έναν τρόπο να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην Τουρκία. Αν στις 25 βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση είναι λογικό να επιβληθούν κυρώσεις. Αυτή τη στιγμή όλο το πλέγμα των κυρώσεων είναι πάνω στο τραπέζι» είπε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Στην ερώτηση ποια θα είναι η κύρωση που θα «πονέσει» περισσότερο απάντησε:
«Οι κυρώσεις που πονάνε πιο πολύ είναι οι κυρώσεις που δεν προαναγγέλλονται, είναι οι κυρώσεις που αποφασίζονται και εφαρμόζονται».
«Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο στα 83 δολάρια μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν - Ράλι στις ασιατικές αγορές
07:34
Πανελλήνιες 2026: Πέφτει σήμερα η «αυλαία» για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
07:28
Παρασκευή οι υπογραφές και το άνοιγμα του Ορμούζ: Η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν και η ρήτρα της Τεχεράνης
07:18
«Οργώστε την Ελλάδα» το μήνυμα Μητσοτάκη: Η στρατηγική του «θέρους» και ο «θερισμός»
07:11