ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Το περιστατικό στο ΚΥΤ της Μόριας δείχνει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών δομών

Μηταράκης: Το περιστατικό στο ΚΥΤ της Μόριας δείχνει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών δομών
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών και ελεγχόμενων δομών» αναφέρει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος της νόσου του κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας είναι «μια σε εξέλιξη διαδικασία που θα ενισχύσει το αίσθημα -υγειονομικής και όχι μόνο- ασφάλειας, τόσο των διαμενόντων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Και καταλήγει ο κ. Μηταράκης:

«Από την πρώτη στιγμή, πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα δημόσιας υγείας σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Υπενθυμίζεται πως με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια για συνολικά 14 ημέρες.

Για το χρονικό διάστημα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή ενώ η αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Στον χώρο του καταυλισμού θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο προσωπικού ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ