Επικοινωνία Τσίπρα-Λιου για αξιολόγηση και κρίσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιου για την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Λιου συμφώνησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και προς αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν οι θεσμοί.
Παράλληλα, υπήρξε κοινή εκτίμηση ότι η Ευρώπη δεν αντέχει την ταυτόχρονη διαχείριση δύο πολύ σοβαρών κρίσεων όπως το προσφυγικό και η οικονομική κρίση.
Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ψήφισε υπέρ της διατήρησης της μοναρχίας
14:12
Γάζα: Ο ΠΟΥ απομάκρυνε τους πέντε πρώτους ασθενείς μέσω του περάσματος Ράφα
14:01
Μέριλ Στριπ ως Τζόνι Μίτσελ σε βιογραφική ταινία: «Μια προσωπική ματιά στη μουσική και τη ζωή της»
13:58
Κύπρος: Έκρηξη σε εστιατόριο της Λευκωσίας - Εκκενώθηκαν διαμερίσματα (vid)
13:53