ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Έρχονται μέτρα στήριξης και μειώσεις φόρων

Πέτσας στο CNN Greece: Έρχονται μέτρα στήριξης και μειώσεις φόρων
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ύφεση που ανακοινώθηκε για το β’ τρίμηνο δεν αλλάζει τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου για την πτώση του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η μεγάλη ύφεση οφείλεται στο γεγονός ότι αφορά το τρίμηνο του lockdown και πως το κλειδί για να περιοριστεί η επιβράδυνση είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξει ρηματική ανάκαμψη και η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε αυτό.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η ύφεση δεν αλλάζει το νέο οικονομικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων και το νέο σχέδιο θα συμπεριλαμβάνει νεύρα στήριξης και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ο στοχευμένες μειώσεις φόρων.

Αναφορικά με το ποσοστό της ύφεσης που κατεγράφη στο β’ τρίμηνο ανάφερε πως είναι κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου και πως μεγαλύτερες οικονομίες εμφάνισαν μεγαλύτερη επιβράδυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ