ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Άδικη η απόφαση της Σκωτίας για καραντίνα όσων επιστρέφουν από την Ελλάδα

Θεοχάρης: Άδικη η απόφαση της Σκωτίας για καραντίνα όσων επιστρέφουν από την Ελλάδα
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Άδικη χαρακτήρισε την απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης της Σκωτίας να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, ο Χάρης Θεοχάρης.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκε η κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για οριζόντια απόφαση που «εμπλέκει» τη χώρα μας σε μια εσωτερική διελκυστίνδα.

«Δεν μπορεί να λαμβάνονται τέτοιες οριζόντιες αποφάσεις», επεσήμανε και εξέφρασε την ελπίδα για θετική αναίρεση της απόφασης.

«Το παλεύουμε διπλωματικά και ελπίζουμε να είναι θετική η σημερινή απόφαση από τη Μεγάλη Βρετανία», είπε.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στο «λουκέτο» σε διάφορες επιχειρήσεις, ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα δούλεψαν πολύ καλά και πως η κυβέρνηση δεν δυσκολεύεται να κλείσει μαγαζιά – όπως και να λέγονται αυτά- όταν δεν τηρείται η νομιμότητα γιατί οι έλεγχοι είναι σοβαροί και ισχυροί.

Στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για «ανοργανωσιά» και «παλινωδίες» -η κ. Νοτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, απάντησε πως η κυβέρνηση ποτέ δεν ωραιοποίησε την κατάσταση, μιλώντας από την πρώτη στιγμή για μια νέα κανονικότητα λόγω του παγκόσμιου προβλήματος της πανδημίας και τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση σε αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες.

Κάλεσε δε, την αντιπολίτευση να μην δυσφημεί τη χώρα.

Έκανε τέλος, αναφορά στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση, λέγοντας ότι αν τα συγκρίνει κανείς με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο είναι πολύ κοντά, ενώ είμαστε τουριστική χώρα και θα έπρεπε «να έχουμε χτυπηθεί περισσότερο».

«Φανταστείτε τι θα γινόταν αν αφήναμε κλειστό τον τουρισμό και το τρίτο τρίμηνο», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ