ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός και ο εκδότης στην ιστορία... σύγκρουσης Μαξίμου - ΔΟΛ

Ο πολιτικός και ο εκδότης στην ιστορία... σύγκρουσης Μαξίμου - ΔΟΛ
EUROKINISSI

Για τέσσερα κρυφά ραντεβού "πολιτικού ηγέτη" με "εκδότη ιστορικού συγκροτήματος Τύπου" κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το Βήμα της Κυριακής, με τις αποκαλύψεις να έχουν πυροδοτήσει μετωπική σύγκρουση του μεγάρου Μαξίμου και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Το δημοσίευμα δεν κατονομάζει, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι τα πρόσωπα αυτά είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται, τα τρία πρώτα ραντεβού έγιναν στα βόρεια προάστια στις αρχές του 2014, στο σπίτι ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους ενώ ο πολιτικός ζητά να κρατηθεί μυστική η τέταρτη συνάντηση, πριν από τις εθνικές εκλογές.

Πριν την διεξαγωγή της, δε, ο πολιτικός φέρεται να δίνει οδηγίες στην ασφάλεια του εκδότη να μπει στην πολυκατοικία μέσω του γκαράζ και να ανέβουν στο διαμέρισμα χωρίς να τους δει κανείς.

"Η δικαιοσύνη θα ενεργήσει απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα αδειοδοτηθούν νόμιμα", τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχετικά με το κεντρικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση ως "άκρως αποκαλυπτικό" και αναφέρεται, ειδικότερα, ότι "φανερώνει ότι ο εκδότης Στ. Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA".

"Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται κανένα από τα δυο αιτήματα δεν έγινε δεκτό", σημειώνεται.

"Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το 'άσπρο – μαύρο'. Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του γραφείου πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν...) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί. Πέραν τούτων, το μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν", απάντησε από τη μεριά του ο ΔΟΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ