ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Δεν φοβόμαστε τις απειλές - Η ρητορεία της Τουρκίας έχει «ξεφύγει»

Πέτσας: Δεν φοβόμαστε τις απειλές - Η ρητορεία της Τουρκίας έχει «ξεφύγει»
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις επαναλαμβανόμενες απειλές που εκτοξεύει η τουρκική πλευρά αλλά και στις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη σχολίασε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές. Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Έχουμε μόνο μία διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε.

«Έχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας, και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει».

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου:

«Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο κύριος Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

«Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ