ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος: «Όχι» στη μάσκα σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Βελόπουλος: «Όχι» στη μάσκα σε παιδιά κάτω των 12 ετών
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απέναντι στη χρήση μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών τάσσεται ο Κυριάκος Βελόπουλος και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι ενοχοποιεί την αντίθετη άποψη.

"Αυτό είναι η αρχή του φασισμού", είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και υποστήριξε ότι όσοι αντιτάσσονται δεν είναι ούτε ψεκασμένοι, ούτε φασίστες. "Τα παιδάκια θα είναι κινητές βόμβες", ανέφερε και κάλεσε την κυβέρνηση να του αποδείξει επιστημονικά όσα ισχυρίζεται για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Έκανε παράλληλα λόγο για πολιτική αντιφάσεων και πλασματικών διλημμάτων της κυβέρνησης και ισχυρίστηκε πως "πίσω από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η κυβερνητική ευθύνη, η οποία πρέπει και κάποια στιγμή να ποινικοποιείται, να υπάρχει δηλαδή και τιμωρία για τα λάθη".

Προβληματισμένος και για τα εμβόλια και επικαλέστηκε δηλώσεις της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου ότι μίλησε για "επιμερισμό του κινδύνου". Όπως είπε, "τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η εταιρία που βγάζει το εμβόλιο επιμερίζει τον κίνδυνο; Υπάρχει κανείς που θα αφήσει το παιδί του ή τον εαυτό του να επιμεριστεί τον κίνδυνο;"

Στην ομιλία του καταλόγισε πολιτική έπαρση στον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του πως "όσα δεν έγιναν δεκαετίες, τα κάναμε εμείς", λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη "εκτός κι αν θέλετε να αφήσετε αιχμές για τη διακυβέρνηση Σαμαρά και Καραμανλή".

Με αφορμή όσα συνέβησαν στο ριάλιτι τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε για "παλιοκάναλο" που προωθεί την κουλτούρα του βιασμού και κατήγγειλε ελλειμματικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ