ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Υπάρχουν έκτακτα μέτρα για έκτακτες ανάγκες - Πιο δύσκολες οι συνθήκες από το 2012-14

Βρούτσης: Υπάρχουν έκτακτα μέτρα για έκτακτες ανάγκες - Πιο δύσκολες οι συνθήκες από το 2012-14
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απέρριψε ο Γιάννης Βρούτσης τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παραβιάσει την 8ωρη εργασία και τις υπερωρίες, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, καθώς η περίοδος αυτή είναι πιο δύσκολη από την περίοδο 2012-2014.

Στο πλαίσιο συζήτησης της ΠΝΠ με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων, ανέφερε ότι η πανδημία έχει άλλους κανόνες, προαναγγέλοντας πάντως, δίμηνη επέκταση της χορήγησης επιδόματος ανεργίας για όσους έχασαν την εργασία τους το διάστημα Ιουνίου- Αυγούστου. Η σχετική απόφαση για τους ανέργους θα βγει την άλλη εβδομάδα, ενώ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή του συνόλου των δώρων Πάσχα.

Σε ότι αφορά στην κριτική της αντιπολίτευσης για το 8ωρο και τις υπερωρίες, χαρακτήρισε μίζερη και ανεύθυνη την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως όταν έλεγε ότι με έναν νόμο θα καταργήσει το μνημόνιο, έτσι και σήμερα λέει ότι με έναν νόμο θα καταργήσει την πανδημία».

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων, κρατώντας σε κάθε περίπτωση δυνάμεις και καύσιμα. «Κάναμε συνετή διαχείριση με το σκεπτικό ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Φανταστείτε να τους είχαμε ακούσει ή να κυβερνούσαν, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας», είπε.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής του Βαγγέλης Απόστολου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με πρόσχημα την πανδημία παίρνει μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους.

«Νομιμοποιείτε την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, θεσπίζοντας απλήρωτες υπερωρίες για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. Είναι απαράδεκτο να θεσπίζεται έστω και ένα λεπτό απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας», είπε και πρόσθεσε:

«Πετσοκόψατε το δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας. Είχε φαγωθεί ήδη ο 13ος μισθός (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας) μειώνετε τώρα τον 14ο, αφού θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή των 534 ευρώ και όχι τον ονομαστικό τους μισθό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ