ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Άδωνι - Αμανατίδη -Επεισοδιακή η λήξη του Οικονομικού Φορουμ στους Δελφούς

Αντιπαράθεση Άδωνι - Αμανατίδη -Επεισοδιακή η λήξη του Οικονομικού Φορουμ στους Δελφούς
Eurokinissi/Στέλιος Μισινας (φωτογραφία αρχείου)

Με επιθέσεις, αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις και «απολογίες» ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Οικονομικό Forum των Δελφών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιάδης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Δήλωσε δε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αγαπούν την καρέκλα πιο πολύ απ' όλους τους βουλευτές. Ψηφίζουν ό,τι τους λέει ο Τσίπρας. "Πετάει ο γάιδαρος, λέει ο Τσίπρας, έχει και δύο τουρμπίνες, απαντούν"».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες».

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, ο οποίος αποχώρησε από το φόρουμ. Ο κ. Αμανατίδης σε ανακοινωθέν που εξέδωσε λίγο αργότερα το γραφείο του ανέφερε: «Αποχώρησε πριν από λίγο, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού φόρουμ Δελφών Συμεών Τσομώκος, μετά την αποχώρηση του κ. Αμανατίδη δήλωσε: «Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ