ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ανακοινώσεις κυβέρνησης - ΝΔ για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης

Νέες ανακοινώσεις κυβέρνησης - ΝΔ για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέο σκηνικό σύγκρουσης με άξονα τη σχέση με τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνεται στις σχέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις αποκαλύψεις του Βήματος της Κυριακής αλλά και την υπόθεση εκβιασμών από δημοσιογράφους.

"Μετά την παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο μοιραίος πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει σε 3 + 1 απλές ερωτήσεις", αναρωτιέται ο εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ.

Και συνεχίζει ρωτώντας ο κ. Κουμουτσάκος: "Γιατί ο αδέκαστος πολέμαρχος κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν; Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις; Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος; Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς; Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας".

Από τη μεριά του το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει: "Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα: Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;".

"Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες; Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς. Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές", συμπληρώνει.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ