ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Σχοινά για τη Μόρια

«Η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Σχοινά για τη Μόρια
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την πρόθεση της Κομισιόν να συνδράμει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μυτιλήνη μετά τη μεγάλη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας εξέφρασε στον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Τετάρτης με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς» αναφέρει ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

Τη συμπόνια της για την κατάσταση στη Μόρια εξέφρασε, επίσης μέσω twitter, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

«Οι σκέψεις μου και η συμπόνια μου είναι στους ανθρώπους της Λέσβου και ειδικά στους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στη Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό και τις τοπικές Αρχές για τη φωτιά. Συμφώνησα ήδη για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει. Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι προτεραιότητα» επισημαίνει η Ίλβα Γιόχανσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ