ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Μόρια: Η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία

Πέτσας για Μόρια: Η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις εξελίξεις στη Μόρια και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν τα 35 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα περίπου 2.000 δείγματα από τη Μόρια, και τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα οι ίδιοι και οι στενές επαφές τους.

Όπως σημείωσε στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ πρόσθεσε πως θα συμμετάσχουν και ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα» όπως τόνισε.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία και πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.

«Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί και πως θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά αν υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

Για το θέμα της στέγασης των ανθρώπων που διαβιούσαν στη Μόρια, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει λύση, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες αυτών, όπως τα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ