ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωμανός στο CNN Greece: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά στη Μόρια

Ρωμανός στο CNN Greece: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά στη Μόρια

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τη φωτιά στη Μόρια» τόνισε ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Τετάρτης στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece, τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται ήδη στη Μυτιλήνη για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Ο Νίκος Ρωμανός έκανε λόγο για έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει για να ανακαλύψουν τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται, ενώ τόνισε ότι προς το παρόν δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο πλην των δηλώσεων του κ. Πέτσα, που έκανε νωρίτερα.

«Πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα αλλά και εκείνα που πιθανόν να σχετίζονται με προβοκάτσια και αντιπερισπασμό. Ο κ. Πέτσας έχει ήδη μιλήσει για κάποια πιθανά σενάρια, τα οποία κάθε νοήμον άνθρωπος αντιλαμβάνεται».

Δεν ήταν τυχαία η χρονική στιγμή

«Απόδειξη του ότι η πολιτική έχει αλλάξει είναι αυτό ακριβώς που κληθήκαμε να διαχειριστούμε σήμερα. Το γεγονός ότι μπαίνει μία τάξη στο πεδίο των ΜΚΟ που αλώνιζαν εκεί –και προφανώς αυτό ενοχλεί κάποιους- το γεγονός ότι μπαίνει μία τάξη στη Μόρια με την αποσυμφόρηση να έχει ήδη ξεκινήσει και ήδη οι 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι μειωμένοι κατά 30 ή 40% σε σχέση με τα νούμερα προ μερικών μηνών, το γεγονός ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου και προχωράει, όλα αυτά ενοχλούν κάποιους», απάντησε ο κ. Ρωμανός ερωτηθείς για το ποια ενδεχόμενα εξετάζονται σχετικά με τη φωτιά στη Μόρια, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η φωτιά αυτή συνδέεται χρονικά τόσο με την επιχείρηση που ξεκίνησε στην Πλατεία Βικτωρίας όσο και με την οργάνωση και το ξεκαθάρισμα των ΜΚΟ και φυσικά με την αισχροκέρδεια που υπήρχε για χρόνια γύρω από το μεταναστευτικό, με πολλούς να βγάζουν χρήματα εις βάρος μίας κατάστασης, γεγονός που εδώ και καιρό έχει σταματήσει, σύμφωνα με τον ίδιο.

Περί ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Ρωμανός, στην οποία η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άφησε στον δρόμο 13.000 ανθρώπους, καλώντας την μάλιστα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλέγει ξανά στρατόπεδο. Από τη μία έχουμε τον Ερντογάν που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και από την άλλη το ελληνικό κράτος που και στην πρόκληση στον Έβρο και πριν από αυτή αλλά μετά κρατάει μία συγκεκριμένη στάση. Το στρατόπεδο που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό του εθνικού συμφέροντος» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ