ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες για τις φωτιές στη Μόρια

Πέτσας στο CNN Greece: Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες για τις φωτιές στη Μόρια
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οι έρευνες για τη φωτιά στη Μόρια βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται σε πολλά επίπεδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως: «Είναι πολλαπλοί οι λόγοι που επιβάλλουν να είμαστε προσεκτικοί -μεταξύ αυτών και λόγοι εθνικής ασφάλειας- αλλά δεν προτρέχουμε πριν να έχουμε όλα τα στοιχεία στα χέρια μας. Γίνονται οι έρευνες από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως πρέπει και όταν θα έχουμε ανακοινώσεις θα τις κάνουμε».

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι προφανές πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μόρια, εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας. Και για αυτούς τους λόγους, η κατάσταση στη Μόρια που έχει διαμορφωθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και προσέθεσε: «Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν «διαβατήριο» για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ