ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τους «φύλακες» της ελληνικής κληρονομιάς στην Κορσική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τους «φύλακες» της ελληνικής κληρονομιάς στην Κορσική
AP Photo

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά την άφιξή του στην Κορσική ήταν με τον δήμαρχο της κοινότητας Καργκέζε, François Garidacci και τις ελληνικής καταγωγής Marie-Louise Zanettacci και Emmanuelle Frimigacci-Peroni.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, ο κ. Garidacci, δήμαρχος της κοινότητας Καργκέζε από το 2001, πρωτοστάτησε στη διαδικασία αδελφοποίησης του Καργκέζε με το Οίτυλο κατά τη δεκαετία του 1990. Η κυρία Zanettacci είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και για την περιήγηση επισκεπτών στους χώρους αυτής. Η κυρία Frimigacci-Peroni είναι αντιδήμαρχος της κοινότητας του Καργκέζε από το 2014.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τη σύγχρονη ελληνική κληρονομιά στην Κορσική, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των δεσμών ανάμεσα στην κοινότητα Καργκέζε και την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο μεταξύ άλλων θα συζητήσουν την τεταμένη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αυτήν την εβδομάδα.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν.

Στις 19:30 (τοπική ώρα) θα διεξαχθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ