ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ολιγωρία της κυβέρνησης στη θωράκιση των σχολείων για τον κορωνοϊό

Σκουρλέτης: Ολιγωρία της κυβέρνησης στη θωράκιση των σχολείων για τον κορωνοϊό
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Πάνος Σκουρλέτης εγκάλεσε σήμερα την κυβέρνηση για ολιγωρία και λάθη στην προετοιμασία των σχολείων απέναντι στον κορωνοϊό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα στο MEGA υποστήριξε ότι: «Δυστυχώς, είναι πάρα πολύ λίγες οι περιπτώσεις σχολείων που έχουν λάβει αυτό το αυτονόητο μέτρο, δηλαδή τα plexiglass σε κάθε θρανίο. Και ρωτάω. Όταν έκλεισαν τα σχολεία στις αρχές του καλοκαιριού, θα έπρεπε το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, να καταρτίσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης μιας τέτοιας ενέργειας; Ακούω γι’ αυτό το περίφημο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που ήρθε να καταργήσει το πιο πετυχημένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπήρξε στην Αυτοδιοίκηση εδώ και 20 χρόνια, το “ΦιλόΔημος”. Μέσα εκεί δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια συγκεκριμένη Πρόσκληση για να θωρακιστούν τα σχολεία;».

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι:

«Άκουσα ότι στη Θεσσαλονίκη 27.000 μάσκες γύρισαν πίσω ως ακατάλληλες. Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα και δεν θα υπάρχουν μάσκες, απ’ ότι φαίνεται. Διότι η ΚΕΔΕ ανέλαβε τελευταία στιγμή να κάνει ένα διαγωνισμό. Και μπράβο σε έναν άλλο δήμαρχο, στο Χαλάνδρι, ο οποίος, πρώτος αυτός είχε πει αν θυμάστε, ο κ. Ρούσσος, ότι “εμείς με δικά μας χρήματα θα εξασφαλίσουμε τις μάσκες”. Τον σταμάτησαν. Τελικά, ο άνθρωπος, επειδή κατάλαβε πως λειτουργεί αυτή η “άριστη” κυβέρνηση, πήγε και τις προμηθεύτηκε μόνος του και θα υπάρχουν».

Τα προσφυγόπουλα

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι:

«Είναι μοναδικό το παράδειγμα. Πως, την πετυχημένη στάση της ελληνικής κοινωνίας στην πρώτη φάση της πανδημίας, την κατέστρεψε. Χάνοντας όλο το προηγούμενο διάστημα, από το να προετοιμαστούμε.

Θα σας πω ένα παράδειγμα που δείχνει πόσο τραγικά είναι τα πράγματα. Τεστ θα κάνουν οι καθηγητές που θα μπουν στα σχολεία; Γιατί άκουσα ότι τα προσφυγόπουλα, για να τα γράψουν στη Ριτσώνα στο σχολείο, τούς ζητούν -στα προσφυγόπουλα, είναι και υποκρισία- να φέρουν πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τεστ κόβιντ. Τα υπόλοιπα παιδάκια; Και να σας πω και κάτι άλλο. Ξέρετε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον Άγιο Σάββα αναβλήθηκαν όλα τα χειρουργεία, διότι δεν υπήρχαν τεστ;»

Τέλος, παρατήρησε ότι:

«Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που πάρθηκε απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών μέσα στα σχολεία. Αυξήθηκαν οι αναπληρωτές έτσι ώστε να υπάρχει μία καλύτερη αναλογία διδασκόντων και διδασκομένων; Δεν έγιναν αυτά.

Ο κ. Ξανθός, ένας πετυχημένος υπουργός Υγείας, κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις μήνες τώρα. […] Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αρκέστηκε σε μια αντιφατική πολιτική. Δεν μπορεί να τσακώνεται ο υπουργός Εσωτερικών με την υπουργό Παιδείας για το αν θα δοθούν δωρεάν οι μάσκες ή όχι. Θυμόσαστε ότι είπαν ότι είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ