ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης στο CNN Greece: Με γρήγορους ρυθμούς η εγκατάσταση των προσφύγων στο Καρά Τεπέ

Μηταράκης στο CNN Greece: Με γρήγορους ρυθμούς η εγκατάσταση των προσφύγων στο Καρά Τεπέ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται με γρήγορο ρυθμό η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον πρόχειρο καταυλισμό στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ, δήλωσε στο CNN Greece, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης. Ο ίδιος προσέθεσε πως οι ουρές που παρατηρούνται οφείλονται στην διενέργεια των μοριακών τεστ για το COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εγκατασταθεί στον πρόχειρο καταυλισμό περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ όλοι έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού, που γίνεται κατά τη διάρκεια της καταγραφής.

Προτεραιότητα εισόδου στον καταυλισμό έχουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και οι ευάλωτες ομάδες ενώ στόχος των Αρχών είναι να στεγασθούν στην προσωρινή δομή όσοι έμειναν άστεγοι μετά την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταύτισης της Μόριας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια της αποσυμφόρησης του νησιού με τη μεταφορά στην ενδοχώρα όσων προσφύγων έχουν δικαίωμα ασύλου.

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν «αλληλεγγύη» και να παραλάβουν πρόσφυγες από το ΚΥΤ της Μόριας, που κάηκε αυτήν την εβδομάδα αφήνοντας άστεγους περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.

«Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία (…) Κατά την άποψή μου, η μοναδική λύση είναι η μεταφορά αυτών των προσφύγων στην ηπειρωτική (Ευρώπη) και ελπίζω ότι θα υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ