ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 τα πρώτα Rafale

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 τα πρώτα Rafale
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Φιλόδοξο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμά της χώρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για το κόστος του και για το αν τα αεροσκάφη και οι φρεγάτες θα είναι άμεσα επιχειρησιακά διαθέσιμα και τι άλλο περιλαμβάνει η αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

«Το εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο, αλλά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Είναι ολιστiκό πρόγραμμα. Δεν αφορά μόνο την προμήθεια όπλων, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό προχωράμε στην πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών για να ρίξουμε τον μέσο όρο της ηλικίας του προσωπικού των ΕΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τα Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλιά Mirage, θα είναι 18 συνολικά στον αριθμό, με τα έξι από αυτά καινούργια ενώ τα υπόλοιπα 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα. «Ευελπιστούμε ότι θα παραλάβουμε τα πρώτα μέσα στο 2021» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφορικά με τις φρεγάτες σημείωσε ότι:

«Οι φρεγάτες είναι απαραίτητες για το Πολεμικό Ναυτικό. Το κόστος δεν μπορώ να σας το πω γιατί θα γίνουν ανταγωνιστικές προσφορές. Πρόκειται για δεκαετές project».

«Σύντομα η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής και μεταξύ των μελών της ΕΕ. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να τη χρησιμοποιήσουμε», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ