ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα είναι όλα έτοιμα

Μητσοτάκης: Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα είναι όλα έτοιμα
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Να συμφωνήσουμε καταρχάς ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους… Δεν θέλουμε τα παιδιά στο σπίτι, δεν θέλουμε να διαταράσσεται η εκπαίδευση. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα είναι όλα έτοιμα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παρέχει μάσκες στα παιδιά…» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς αύριο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. 

«Ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε στη χρήση μάσκας είναι επειδή μας το συνιστούν οι ειδικοί» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως παρότι τα παιδιά δεν νοσούν συνήθως σοβαρά αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι στους γονείς αλλά και τους παππούδες τους.

«Έχω δει πολλά μικρά παιδιά που με ενθουσιασμό βλέπουν τη μάσκα για παιχνίδι. Και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους…» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως θα υπάρξουν κρούσματα με το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε εκκρεμότητα» τόνισε επίσης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια έκκληση, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Έκκληση σε όλους να αντιμετωπίσουμε την αυριανή μέρα με ψυχραιμία και αισιοδοξία. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μια αισιόδοξη στιγμή. Μπορεί να μη βλέπουμε αυτή τη φορά το χαμόγελο των παιδιών αλλά θα το βλέπουμε στα μάτια τους… Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάνουμε το σωστό».

Έστειλε δε, και ένα μήνυμα στους λίγους, όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπολίτες μας που θεωρούν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.

«Ο ιός είναι μια πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τη γρίπη.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ως πρωθυπουργός έχει ευθύνη να αποκρούσει όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και να υπερασπιστεί το ύψιστο αγαθό που είναι η δημόσια Υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ