ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο

Νέα πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει το Καστελόριζο
(AP Photo)

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Καστελόριζο προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (13/09) ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, οποίος βρίσκεται στο Κας, απέναντι από το ακριτικό νησί

Ο Τούρκος υπουργός έκανε λόγο για ακόμη μια φορά το θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε «αποστρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου».

Τόνισε δε πως η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες.

Ο Χουλουσλι Ακάρ έδειξε την έντονη ενόχληση του για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, σημειώνοντας πως:

«Ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες. Η ένταση δεν βοηθάει κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπτει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Και συνέχισε, με αιχμές κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν: «Είναι γεγονός πως όσα κάνει η Γαλλία, έχουν εμπορικό σκοπό. Θέλει να ενισχύσει την οικονομία της, εξοπλίζοντας την Ελλάδα, όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα από τις δουλειές που γίνονται υπό την ηγεσία του Μακρόν και οι πολιτικές του, έχουν χρεοκοπήσει».

Υπενθυμίζεται η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στο Κας δεν ήταν προγραμματισμένη.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, τον Τούρκο υπουργό συνοδεύει σύσσωμη η ηγεσία του στρατεύματος -μια κίνηση που ερμηνεύεται από τον τουρκικό Τύπο ως «μήνυμα» στην Ελλάδα.

Και αυτό γιατί στο Καστελόριζο βρίσκεται σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ