ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Σαρλ Μισέλ - Συνάντηση με Αναστασιάδη

Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Σαρλ Μισέλ - Συνάντηση με Αναστασιάδη
Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Την Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μισέλ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς και η προετροιμασία που γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 24ης και 25 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα την τουρκική προκλητικότητα.

Εν τω μεταξύ, στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ και στις 18 Σεπτεμβρίου του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέντ Μπον.

Στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία, και αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση θα επικεντρωθούν στην επιβολή κυρώσεων.

Οι Βρυξέλλες φέρονται να καταρτίζουν έναν κατάλογο πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να ωθήσουν την Άγκυρα να περιορίσει στα δικά της χωρικά ύδατα, τις έρευνές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα έχει αφήσει να εννοηθούν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, οι κυρώσεις δεν θα αφορούν μόνο μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά και εταιρείες που μετέχουν στις παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ