ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊνμάγερ: Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα με όλες της τις δυνάμεις

Σταϊνμάγερ: Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα με όλες της τις δυνάμεις
REUTERS/Saudi Press Agency/Handout via Reuters

Ισχυρές φυγόκεντρες δυνάμεις επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη παράλληλα με την δημοσιονομική κρίση που δεν έχει ξεπεραστεί ενώ καταφθάνουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο και μια καλύτερη ζωή. Αυτό είναι το τρίπτυχο των κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και που ανησυχεί τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο Σταϊνμάγερ δεν κρύβει ότι η μόνη ελπίδα επίλυσης του προσφυγικού εστιάζεται στην Τουρκία με την εφαρμογή του κοινού σχεδίου δράσης με την Ε.Ε. και την εκπλήρωση από πλευράς της Τουρκίας των δεσμεύσεων της για πάταξη των διακινητών.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαχειριστεί εξίσου αποτελεσματικά τόσο την προσφυγική κρίση με αντάλλαγμα την παροχή πρόσθετης βοήθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και την δημοσιονομική της κρίση με την υλοποίηση του προγράμματος στη γραμμή των μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Σταϊνμάγερ απορρίπτει κατηγορηματικά τις μονομερείς ενέργειες ενώ τονίζει πως μόνο με συμπόρευση θα μπορέσει να επιτευχθεί μια βιώσιμη και διαρκής πρόοδος στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η Ευρώπη δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της σε βάρος ενός κράτους-μέλους ενώ κατέστησε σαφές πως η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, με όλες τις δυνάμεις της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ