ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβάνιος: Κίνητρα σε δημοτικούς υπαλλήλους να «υπηρετήσουν» στο Καστελόριζο

Λιβάνιος: Κίνητρα σε δημοτικούς υπαλλήλους να «υπηρετήσουν» στο Καστελόριζο
ΙΝΤΙΜΕ

Τη βεντάλια του κινήτρου της στέγασης και στους δημοτικούς υπαλλήλους που θα υπηρετήσουν στο ακριτικό Καστελόριζο ανοίγει η κυβέρνηση με τη σχετική διάταξη να εντάσσεται σε νομοσχέδιο που θα φέρει το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, η κυβέρνηση επεκτείνει σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη το 2017 στην κατηγορία των δημοτικών υπαλλήλων τα ειδικά κίνητρα για όσους ήθελαν να υπηρετήσουν σε μικρά νησιά και δήμους.

«Το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μια σωστή απόφαση, θεσπίζοντας ειδικά κίνητρα για μικρά νησιά και δήμους, όσοι πήγαιναν δεν είχαν το άγχος στέγασης, αφορούσε για παράδειγμα εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς και άλλες κατηγορίες» είπε και πρόσθεσε πως η απόφαση δεν αφορούσε σε δημοτικούς υπαλλήλους που είναι απαραίτητοι στο νησί.

Εν τω μεταξύ, με έγγραφες απαντήσεις προς τη Φώφη Γεννηματά που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών του Καστελλόριζου, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής κάνει γνωστό πως υπάρχει μέριμνα για για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με το Καστελλόριζο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση και τις ανάγκες των πολιτών του ακριτικού νησιού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώνει πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία με δέσμη μέτρων για τη χρηματοδότηση έργων δημοσίου χαρακτήρα μέσω επενδυτικών δανείων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και την προώθηση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ