ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να αποδοθούν ευθύνες για το «φιάσκο» με τις μάσκες στα σχολεία

Ραγκούσης: Να αποδοθούν ευθύνες για το «φιάσκο» με τις μάσκες στα σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Την απόδοση ευθυνών για το μέγεθος των μασκών που δόθηκαν στα σχολεία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση σε επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, να κάνει λόγο για «νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

Ο κ. Ραγκούσης καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη για αυτό το «αδιανόητο φιάσκο» σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της νόσου και σε συνέχεια των δηλώσεων Ηλιόπουλου, αναφέρει πως οι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Χαρακτηρίζει «αποκρουστικό θέαμα» την εκ των υστέρων επίκληση αναρμοδιότητας τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, όσο και από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η χειρότερη συνέπεια αυτού του φιάσκου είναι δυστυχώς η γελοιοποίηση στα μάτια της νέας γενιάς, της πιο σοβαρής προσπάθειας για την εκμάθηση μαθητών και μαθητριών στη σωστή και συστηματική χρήση της μάσκας», σημειώνει με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και προσθέτει πως «μόνη κυβερνητική δραστηριότητα είναι η φαιδρή δημόσια ανταλλαγή υπαινιγμών μεταξύ των υπουργών, με σκοπό την απόσειση και μεταφορά της ευθύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ