Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ: Τα θέματα που βρέθηκαν στο «μενού»
Ανανεώθηκε:
Γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρίας της έλευσής του στο συνέδριο του Economist.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών στη διάρκεια του γεύματος ήταν η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Την ίδια ώρα, στο «τραπέζι» βρέθηκε και η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Ζόραν Ζάεφ δεσμεύτηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξή του στο CNN Greece ο Ζόραν Ζάεφ είπε:
«Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε παραγωγικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι τώρα είχα την ευκαιρία να κάνω δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό. Μου είπε: «Ζόραν, η Συμφωνία έγινε. Να κάνουμε τώρα δουλειές, να συνεργαστούμε, να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας, αφού είμαστε γείτονες.
Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει πολύ γιατί έχει αναπτυγμένη οικονομία. Γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών διάκειται θετικά για το λαό της Βόρειας Μακεδονίας.»
Στο Euronews ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη να μην αναμειχθεί στον πόλεμο και στέλνει πυραύλους στο Τελ Αβίβ - Ανελέητο σφυροκόπημα σε Βηρυτό και Τεχεράνη
12:40
Προειδοποίηση Ιράν στις ευρωπαϊκές χώρες να μην αναμειχθούν στον πόλεμο
12:36
Τηλεφωνική επικοινωνία Ανδρουλάκη και Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
12:33
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Η σημαία και η καρδιά μας βρίσκεται στην Κύπρο
12:26