Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο
Επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως μεταδίδει το CNN Turk, οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
O Τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του, τονίζοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα της στην περιοχή και πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων αρκεί να υπάρχει δίκαιη προσέγγιση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ακόμη, είπε στην καγκελάριο πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι «δίκαια» προς το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, εκφράζοντας έτσι την ενόχληση του για χώρες, όπως η Γαλλία, που έχουν δείξει την στήριξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στη συζήτηση πήραν μέρος και ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.
Έμπολα Κονγκό: Ξεπέρασαν τους 3.000 οι νεκροί - Η χειρότερη επιδημία που έχει καταγραφεί
14:19
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ύποπτου αντικειμένου στη Φιλελλήνων- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
14:17
Αίτημα συγγενών θυμάτων της «Βιολάντα» για άσκηση έφεσης κατά της αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη
14:12
Στο 2,62% η απόδοση των εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας
14:08