ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο - Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

Αντιδράσεις στο αθλητικό νομοσχέδιο - Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας
O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου που αφορά στην αναδρομικότητα του ορίου θητειών των αθλητικών σωματείων με το Κίνημα Αλλαγής να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Με την επίμαχη διάταξη που προκάλεσε και εσωκομματικές αντιδράσεις, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν αποτελεί δείγμα χρηστής διακυβέρνησης κι ότι στέλνει «λάθος μήνυμα προς τη ΔΟΕ περί παράβασης του αυτοδιοίκητου», διαφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας «προσπάθεια κομματικού ελέγχου του αθλητικού χώρου».

«Ο κομματισμός είναι πίσω απ΄όλα, δεν διοικεί το υπουργείο τον αθλητισμό, η αντισυνταγματικότητα της διάταξης είναι προφανέστατη» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναπτύσσοντας την ένταση αντισυνταγματικότητας και κάλεσε τον υπουργό Αθλητισμού να την αποσύρει. Σημείωσε δε, πως όποιος προσφύγει ενάντια στη διάταξη, θα δικαιωθεί. Τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και τα υπόλοιπα κόμματα ανέφεραν πως και το Νοέμβριο είχε επιχειρηθεί να «ενσωματωθεί» η διάταξη για την αναδρομικότητα, αλλά μετά τις αντιδράσεις δεν «πέρασε».

Επιχείρημα της πλειοψηφίας για την απόρριψη της έντασης ήταν πως η συζήτηση είναι άνευ ουσίας, καθώς πρόκειται για ψηφισμένο από τον περασμένο Νοέμβριο νόμο. Ο αρμόδιος υφυπουργός μάλιστα, Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε πως η επιστημονική επιτροπή της Βουλής που επισημαίνει εάν μια διάταξη είναι αντισυνταγματική, δεν κάνει την παραμικρή αναφορά. «Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 26) τα δικαστήρια είναι αρμόδια να αποφασίσουν κι όχι η Βουλή και τόσους μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν υπάρχει καμία προσφυγή στη Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Αυγενάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ