ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν βάζουμε σε καμία ζυγαριά τη δημόσια υγεία

Πέτσας στο CNN Greece: Δεν βάζουμε σε καμία ζυγαριά τη δημόσια υγεία
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας κι αν απαιτηθεί θα λάβει και νέα μέτρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο νέου lockdown σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι δεν βάζει σε καμία ζυγαριά την δημόσια υγεία.

Αν έχουμε επιδείνωση θα έχουμε μέτρα, σημείωσε και πρόσθεσε πως «έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας» απευθύνοντας έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων.

Στην ερώτηση του CNN Greece αν η οικονομία αντέχει νέο lockdown, ο κ. Πέτσας τόνισε πως και στο αρχικό δίλημμα μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα.

«Είναι ψευτοδίλημμα και όταν αντιμετωπίζεις της υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεις και τις συνέπειες στην οικονομία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το εάν η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε καθολικό κλείσιμο των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και πως η κυβέρνηση θεωρεί πως τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά.

Μάλιστα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν.

«Χωρίς τις ακρότητες που ίσως κάποιοι προσδοκούσαν» δήλωσε επίσης ο ίδιος.
Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, έδειξαν υπευθυνότητα και τήρησαν τα μέτρα που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθετώντας τις συστάσεις των ειδικών.

«Η φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά απαιτεί από όλους υπομονή και επιμονή», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ