ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση αναρμοδίων

Γεροβασίλη: Η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση αναρμοδίων
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια για τα σχολεία, αναρμόδια για το προσφυγικό, αναρμόδια για τα υγειονομικά, με πιο πρόσφατο τραγελαφικό παράδειγμα τις μάσκες στα σχολεία, όπου το μόνο που ανακοινώθηκε είναι ότι δόθηκαν οι διεθνώς ορθές διαστάσεις στους κατασκευαστές», υποστήριξε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στους Ι. Χασαπόπουλο & Α. Βούλγαρη στο Mega, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι: «Τελικώς όλα συμβαίνουν ξαφνικά; Με όλα ξεμπερδεύει χαρακτηρίζοντάς τα ως αστοχία; Ας θυμηθούμε και την περίπτωση των Κ.Ε.Κ. Τελικώς, έχουμε την πρώτη κυβέρνηση στη χώρα η οποία εξαιτίας των δυσκολιών δηλώνει αναρμόδια σε όλα. Η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση αναρμοδίων.»

Η κ. Γεροβασίλη προσέθεσε ότι:

«Η κυβέρνηση υπάρχει για να δράσει και να αντιστρέψει ή να μετριάσει τις επιπτώσεις όλων αυτών των καταστάσεων που προκύπτουν από την πανδημία. Τα σχολεία χωρίς επαρκείς αίθουσες, ο συνωστισμός των μαθητών, η μείωση των καθαριστριών, η μείωση των αναπληρωτών; Δε φταίει η κυβέρνηση αλλά φταίει η πανδημία; Δε φταίει η κυβέρνηση που έχει λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών κατά 20.000. Ούτε φταίει που διασπαθίστηκαν 6 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος λόγω κακής διαχείρισης για της μάσκες.

Άραγε, εκτός από την παιδεία είναι μήπως αναρμόδια και για την υγεία; Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε ενώ υπήρχε και ο χρόνος και το χρήμα. Σήμερα στο ΕΣΥ υπηρετούν 5000 λιγότεροι άνθρωποι από πέρυσι! Απελύθη λοιπόν το επικουρικό προσωπικό. Ας σοβαρευτεί η Νέα Δημοκρατία και ας επιτελέσει το ρόλο της.»

Υπογράμμισε ότι:

«Όταν η κρατική ευθύνη ανάγεται σε ατομική, τότε οι οδηγίες δεν πείθουν: Όταν οι νέοι συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν πείθονται με την οδηγία να μην πηγαίνουν στις πλατείες.

Υπάρχουν πλατείες όπου δημιουργείται συνωστισμός. Το θέμα της μετάδοσης κρίνεται κυρίως στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Το ζήτημα δεν είναι να διώξεις τους νέους από τις πλατείες. Το θέμα είναι να τους πείσεις να τηρήσουν αποστάσεις και να φορούν μάσκα. Ποια είναι η αντίφαση εδώ: Όταν ο νεολαίος μπει σε ένα ΜΜΜ και είναι συνωστισμένος και μετά του πει κανείς ότι δεν πρέπει να πας σε πλατεία, αυτή η οδηγία καθίσταται αναξιόπιστη. Άρα όταν η κρατική ευθύνη δεν είναι παρούσα εκεί που πρέπει και απλώς ανάγεται σε ατομική όπως έχουμε δει να κάνει επανειλημμένως η κυβέρνηση, τότε οι οδηγίες καθίστανται αναξιόπιστες. Άρα δεν πείθουν.»

Και κατέληξε ως εξής:

«Μία υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να ακούει τους ειδικούς και να παίρνει τα απαιτούμενα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση όμως εκτός από αναρμόδια είναι και ανίκανη.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ