Βεσυρόπουλος: Έρχονται επιπλέον παρεμβάσεις για τα μικρά νησιά
Ανανεώθηκε:
Κι άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των ακριτικών νησιών, πέραν της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, μελετά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας των μικρών νησιών.
Αναπτύσσοντας την τροπολογία για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 28 ακριτικών νησιών έκανε λόγο για ένα μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας και εθνικής διάστασης.
Επεσήμανε ότι η ρύθμιση αφορά όσους δηλώνουν την κατοικία τους στα νησιά αυτά, ως κύρια και κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να τη στηρίξουν.
«Μικρή» χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης ο Πάνος Σκουρλέτης , κατηγορώντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. «Τα καύσιμα που επικαλείστε να τα δώσετε όταν οι μηχανές είναι αναμμένες, αν είναι κλειστές, είτε υπάρχουν καύσιμα είτε όχι δεν έχει σημασία», είπε και ζήτησε ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και στήριξη της εργασίας.
«Έρχεστε να μας κουνήσετε το δάχτυλο εσείς που γίνατε κυβέρνηση με σημαία ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ», αντέτεινε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και σημείωσε ότι στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μείωση των φόρων.
Αυτοί είναι οι νέοι αναπληρωτές Εκπρόσωποι Τύπου της Νέας Δημοκρατίας - Αναλυτικά τα όνοματα
09:36
Μελέτη εντόπισε γενετικές παραλλαγές που συνδέονται με τα 5 βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας
09:34
Καθίζηση σε κεντρικό δρόμο στον Χολαργό μετά την δυνατή βροχή - Κλειστή η Καρπάθου για τα οχήματα
09:24
Πρεσβεία ΗΠΑ για μακελειό σε Ιορδανία: Απαράδεκτες οι επιθέσεις υπονομεύουν τη θρησκευτική ελευθερία
09:12