Βεσυρόπουλος: Έρχονται επιπλέον παρεμβάσεις για τα μικρά νησιά
Ανανεώθηκε:
Κι άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των ακριτικών νησιών, πέραν της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, μελετά η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας των μικρών νησιών.
Αναπτύσσοντας την τροπολογία για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 28 ακριτικών νησιών έκανε λόγο για ένα μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας και εθνικής διάστασης.
Επεσήμανε ότι η ρύθμιση αφορά όσους δηλώνουν την κατοικία τους στα νησιά αυτά, ως κύρια και κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να τη στηρίξουν.
«Μικρή» χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης ο Πάνος Σκουρλέτης , κατηγορώντας την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. «Τα καύσιμα που επικαλείστε να τα δώσετε όταν οι μηχανές είναι αναμμένες, αν είναι κλειστές, είτε υπάρχουν καύσιμα είτε όχι δεν έχει σημασία», είπε και ζήτησε ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και στήριξη της εργασίας.
«Έρχεστε να μας κουνήσετε το δάχτυλο εσείς που γίνατε κυβέρνηση με σημαία ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ», αντέτεινε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και σημείωσε ότι στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η μείωση των φόρων.
SPONSORED
Ομοσπονδία Δανίας: «Ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του» - Κατέρρευσε ξανά στο φιλικό με την Ουκρανία
21:36
Πρώτο Grand Slam για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και ξέσπασε σε λυγμούς
21:24
Αγωνία για Έρικσεν: Κατέρρευσε στο φιλικό Δανία-Ουκρανία - Το 2021 υπέστη ανακοπή καρδιάς
21:12
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02