ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας ΔΣΟ με ομόφωνη απόφαση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Νέος γραμματέας ΔΣΟ με ομόφωνη απόφαση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Νέος γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) εξελέγη ομόφωνα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες- κατά τη διάρκεια της 27ης Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης, η οποία λόγω της πανδημίας διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χαρακόπουλος επεσήμανε πως αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, αστάθεια και αναταράξεις σε όλο τον κόσμο.

«Η παρούσα κατάσταση είναι ιδιόμορφη με πολλαπλές σοβαρές προκλήσεις, όπως η υποχώρηση των χριστιανικών αξιών από τον προηγμένο κόσμο, την άλλοτε καλουμένη “χριστιανική Δύση”, ο κίνδυνος εξαφάνισης της χριστιανικής παρουσίας στο λίκνο του χριστιανισμού, τη Μέση Ανατολή, η βεβήλωση του οικουμενικού συμβόλου της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας, με τη μετατροπή της σε ισλαμικό τέμενος, αλλά και τα κατά καιρούς ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ των επιμέρους εκκλησιών», είπε για να προσθέσει πως εάν η Οργάνωση θέλει να παραμείνει ένας ζωντανός οφείλει να έχει ενεργή παρέμβαση και εποικοδομητικό λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ