ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για τη δολοφονία Φύσσα: Να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο

Δένδιας για τη δολοφονία Φύσσα: Να είμαστε σε επαγρύπνηση απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο
INTIME NEWS

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, έστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο κ. Δένδιας κάλεσε καλεί σε επαγρύπνηση απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο, σημειώνοντας ότι «το Κράτος Δικαίου αντέδρασε».

«Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το Κράτος Δικαίου αντέδρασε. Η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος οφείλουν να παραμένουν σε επαγρύπνηση απέναντι στο νεοναζιστικό φαινόμενο», έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ημέρα μνήμης η 18η Σεπτεμβρίου, καθώς σαν σήμερα πριν από ακριβώς επτά χρόνια ο μουσικός «Killah P», ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται εν ψυχρώ και σε δημόσια θέα από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, ενώ έχει δεχτεί ήδη πολλαπλές επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες. Το γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού, πυροδοτεί κύμα οργής στην κοινωνία αλλά και την αντίδραση των αρχών.

Με εντολή του νυν υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ενώνονται-οι μέχρι τότε σκόρπιες- δικογραφίες για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες στέλνονται στη Δικαιοσύνη και ξεκινά σταδιακά η αποκάλυψη της δομής, της οργάνωσης και της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ποινικής έρευνας, η Δικαιοσύνη καταλήγει στην παραπομπή ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, της περιόδου 2012-2013, καθώς και πολλών άλλων θεωρούμενων ως στελεχών και ενεργών μελών της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό των δικαστών είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικού τύπου μόρφωμα, μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ