ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»

ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»
INTIME NEWS

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και αγώνα. Επόμενος σταθμός η 7η Οκτώβρη, στην απόφαση του δικαστηρίου. “Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή"», τονίζει την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωση του για την συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «εφτά χρόνια από την ημέρα που μια παρακρατική ομάδα στυγερών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, με πολιτική καθοδήγηση, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο, ακριβώς επειδή ενοχλούσε με την αντιφασιστική και ανθρωπιστική δράση του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι στις 7 Οκτωβρίου «το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους του» και «θα κληθεί να αποφασίσει για όλους εκείνους που απάρτιζαν τα τάγμα εφόδου και εκείνους που τα καθοδηγούσαν, για εκείνους που αποτέλεσαν πραγματική απειλή για τη Δημοκρατία την προηγούμενη δεκαετία».

«Ο καλλιτέχνης αντιφασίστας Παύλος Φύσσας με τη ζωή και το θάνατό του έγινε το σύμβολο ενός αγώνα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και υπεράσπισης των αδυνάτων, ανεξαρτήτως ταυτότητας, καταγωγής ή φύλου. Γι' αυτό η καταδίκη των δολοφόνων του θα είναι μια στιγμή υπεράσπισης των δημοκρατικών αρχών και μια στιγμή δικαίωσης όλων εκείνων που καθημερινά στη ζωή τους υπερασπίζονται τις αρχές αυτές», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ