ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό επεισόδιο λόγω πρωτοσέλιδου - Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στο ΥΠΕΞ

Διπλωματικό επεισόδιο λόγω πρωτοσέλιδου - Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στο ΥΠΕΞ
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Τις πρακτικές που εφαρμόζει στον τουρκικό Τύπο επιχειρεί να εφαρμόσει εις βάρος ελληνικής εφημερίδας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη λόγω πρωτοσέλιδου ελληνικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη στο υπουργείο αναφορικά με τίτλο ελληνικής εφημερίδας καθώς θεωρήθηκε προσβλητικός προς το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το εν λόγω επίμαχο πρωτοσέλιδο εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται στον Τούρκο πρόεδρο.

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητας οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ