Προσφυγικό: Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για αδυναμία αντιμετώπισης της κρίσης
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη γι’ αυτό και την κάλεσε «ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλει να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.
Χαρακτήρισε για άλλη μια φορά επιβεβλημένη τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, δεδομένων των σημερινών δραματικών συνθηκών.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Δεν θα επιτρέψουμε νέα ολέθρια λάθη».
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00
Σε ισχύ το πασχαλινό εορταστικό ωράριο - Πώς θα λειτουργήσουν στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
00:30
Ιράν και ΗΠΑ δίνουν «ραντεβού» στην... κόλαση - Το Ισραήλ ετοιμάζει ενεργειακό χτύπημα στην Τεχεράνη
23:56