ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου στις οικογένειες των θυμάτων

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου στις οικογένειες των θυμάτων
INTIME NEWS

Την οδύνη του για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών που προκάλεσε στη Θεσσαλία και ειδικότερα στο νομό Καρδίτσας το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» ο πολιτικός κόσμος της χώρας, με μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του κυκλώνα Ιανού. Η σκέψη μας και η στήριξή μας είναι, αυτές τις κρίσιμες ώρες, στους εγκλωβισμένους και σε όσους δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους», έγραψε στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη

Νωρίτερα, συλληπητήριο μήνυμα μέσω twitter στις οικογένειες και του συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» έστειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για τους συμπολίτες μας που χάθηκαν από το χτύπημα του Ιανού και να καλέσω τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση όσο διαρκεί το φαινόμενο. Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ζωής. Όλες οι πληγείσες περιοχές θα έχουν άμεση στήριξη», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ιανός: Με εντολή Μητσοτάκη μεταβαίνει υπουργικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Πέτσας: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση

«Τρεις λέξεις αυτή τη στιγμή: Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση. Θλίψη για τη συμπολίτη μας που έχασε τη ζωή της στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων. Αγωνία για τους δύο αγνοούμενους, επίσης στην περιοχή της Θεσσαλίας. Και συμπαράσταση σε όσους έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, ειδικά στην Καρδίτσα, οι καταστροφές από την κακοκαιρία είναι πολύ μεγάλες. Όπως είπε, η πόλη είναι πλημμυρισμένη με μεγάλα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση.

«Ενδεικτικά η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 2.500 τηλεφωνήματα και έγιναν περίπου 620 διασώσεις, σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλη τη νύχτα, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Στέλνουμε μήνυμα εγρήγορσης, αυξημένης προσοχής και αποφυγής των μετακινήσεων, γιατί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κατέβουν νοτιότερα, ιδίως στη Στερεά Ελλάδα και στην Αττική. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν, από όλους και να ακούμε πάντα τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Τσίπρας: Προέχει τώρα η επούλωση των πληγών

«Προέχει η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και η επούλωση των πληγών. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες». Αυτό αναφέρει σε μήνυμά του το Σάββατο στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας, παράλληλα, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται συνέπεια της κακοκαιρίας «Ιανός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα και τη συμπαράστασή μου στους συμπολίτες μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι η γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και η επούλωση των πληγών. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε και τις ευθύνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ