ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, δεν κάνουμε βήμα πίσω

Ερντογάν: Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, δεν κάνουμε βήμα πίσω
Turkish Presidency via AP

Νέο μήνυμα στο Twitter, με το οποίο αφήνει μεν εμμέσως χώρο για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς όμως να την κατονομάζει, επαναλαμβάνει δε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την έως τώρα γραμμή του, ανήρτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκοπεύουμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στη διπλωματία και να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου, αναφέρει, τονίζοντας ωστόσο ότι η Τουρκάι θα υπερασπιστεί «κάθε σταγόνα νερού» στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο που θεωρεί δικό της.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:

«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα κράτος με ριζωμένη και αρχαία Ιστορία δύο χιλιάδων. Χωρίς κανένα σύμπλεγμα αντιμετωπίζουμε την περίοδο που διανύουμε με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο και ουδέποτε υπολογίζουμε τις επίμονες προκλήσεις.

Ανταποκρινόμενοι σε κάθε ειλικρινή έκκληση, σκοπεύουμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στη διπλωματία, να λύσουμε τα προβλήματα μέσω ενός διαλόγου από τον οποίο θα βγουν όλοι κερδισμένοι μέσω του διαλόγου. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε με αυτό το όραμα κάθε σταγόνα νερού και κάθε σπιθαμή της χώρας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ