ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Έγιναν 4 ραντεβού με Ψυχάρη και ζήτησε χάρες

Μαξίμου: Έγιναν 4 ραντεβού με Ψυχάρη και ζήτησε χάρες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Επιβεβαιώνει το Μαξίμου ότι, έχουν γίνει 4 συναντήσεις μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του επικεφαλής του ΔΟΛ κ. Στ. Ψυχάρη , όπως έγραψε το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι συναντήσεις αυτές έγιναν πριν ο Αλ. Τσίπρας γίνει Πρωθυπουργός. Η πρώτη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με όλους τους εκδότες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας του κ. Ψυχάρη. Δύο ακόμα συναντήσεις παρουσία τρίτων και μία συνάντηση κατ’ ιδίαν μετά από αίτημα του κ. Ψυχάρη.

Στις συναντήσεις Τσίπρα – Ψυχάρη, σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, ο εκδότης ζήτησε ευνοϊκή ρύθμιση για τις δανειακές του υποχρεώσεις και νομοθετική πρωτοβουλία που να του επιτρέπει να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών του καναλιού MEGA. Ωστόσο, το Μαξίμου δεν διευκρινίζει αν τα αιτήματα αυτά έγιναν πριν το τελευταίο ραντεβού των δύο που ήταν τετ-ατετ, όπως και αν ο Πρωθυπουργός είχε επαναλαμβανόμενα ραντεβού και με άλλους εκδότες, πέραν του κ. Ψυχάρη.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η στάση του συγκροτήματος αλλάζει όποτε πλησιάζουν εκλογικές διαδικασίες, ενώ γενικά τηρούσε σκληρή αντιπολιτευτική στάση. Τα στελέχη του Μαξίμου σημειώνουν με νόημα ότι τόσο τον Γενάρη του 2015, όσο και τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους τα Μέσα του ΔΟΛ επιχείρησαν επιθέσεις φιλίας προς τον Πρωθυπουργό όταν αυτός φαινόταν να είναι ο νικητής των Εκλογών. Στη συνέχεια και αφού τα αιτήματα του Συγκροτήματος δεν γίνονταν δεκτά από την Κυβέρνηση, η αντιπολιτευτική στάση επανήλθε, όπως σημειώνουν. Στελέχη του Μαξίμου αναφέρουν ακόμη ότι, οι εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» δύο φορές έχουν υποχρεωθεί να επανορθώσουν δημοσιεύματα κατά της Κυβέρνησης. Η πρώτη αφορά σε δημοσίευμα κατά των κ.Παππά-Σπίρτζη και η δεύτερη κατά του κ. Κατρούγκαλου.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η επίθεση Ψυχάρη προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού συνδέεται άμεσα με τη νομοθετική ρύθμιση για αδειοδότηση τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά και τη μάχη που, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δίνεται κατά της διαπλοκής. Υπογραμμίζουν ότι, κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό όσο μεγάλο και αν είναι το Μέσο που κατέχει και σημειώνουν με ενδιαφέρον ότι, το Κυριακάτικο δημοσίευμα στο «Βήμα» έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την συνάντηση του Στ. Ψυχάρη με τον νέο Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, διευκρινίζοντας όμως ότι, δεν δαιμονοποιούν καμία συνάντηση πολιτικού αρχηγού και εκδότη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ